18 Ağustos, 2015

Köpek Sağlığında Aternatif Tıp - Bel Fıtığı

Hepinizin dostlarımı gözünüz kapalı emanet edebileceği bir veterineri vardır eminim. Ne deseler inandığınız, yönlendirmelerine her zaman güvendiğiniz... Evcil hayvan besleyenlerin en önemli veteriner kriteri de güven değil midir zaten ? Sırf bu yüzden çoğu zaman dostlarımın bir sağlık sorunu olduğunda ikinci bir göze ihtiyaç duymaz, veterinerimiz ne derse onu hemen uygularız... 'Ben veterinerime güveniyorum!' 'Şimdi başka veterinere neden muayne ücreti vereyim' gibi düşünceler içerisine gireriz. Ama unutmamalıyız ki veteriner olmayan bizler, dostlarımızın sağlığı ile ilgili verilen bir karara hemen tamam demeden bir kaç fikre daha ihtiyaç duymalıyız. Bu hem dostumuzun sağlığı ile ilgili bilgi sahibi olmamızı sağlar hem de yeni fikirler/yöntemlerle karşılaşmamıza olanak sağlar. Bu asla kendi veterinerinize karşı yapılmış bir ayıp veya güvensizlik değildir. Hepimiz alternatifleri duymak, öğrenmek isteriz. 
İki yıldır bitmeyen sağlık sorunlarıma bir yenisi daha eklendi ve Bel Fıtığı teşhisi kondu. Bel fıtığı tedavi edilmezse felç olmaya kadar gidebilen bir hastalık. Annem veterinerlik okusa sanırım çok rahat edecektik! Neyseki son iki yıldır yaşadıklarımla köpek sağlığı hakkında baya bilgi sahibi oldu :) Geçenlerde yatağa atlarken bir anda çığlık çığlığa bağardım ve canım çok yandı. Annem önce arka bacağım takıldı da ondan atlayamadım zannetti ancak sonra farketti ki hareket edemiyorum. Beni yataktan yere indirdi, o esnada bile baya bağırdım. Yerde sadece oturabiliyordum. Ne yatabiliyorum, ne yürüyebiliyorum! İnanılmaz bir ağrı içerisindeydim. Annem gel diyor gidemiyorum, eline ödül alıyor onu bile almaya gidemiyordum. Tabii ödüle de gidemeyince annem bir sorun olduğunu anladı ve hemen beni veterinerime götürdü. 4 tane röntgen çektirdik ve nörolojik muayne oldum. Röntgende iki omuriliğimin arasının birbirine çok yaklaştığını gördük ancak muaynede tüm reflexlerim güzel cevap verdiği için veterinerim bel fıtığı olasılığının az olduğunu iletti.

Ancak bel fıtığı teşhisi koyabilmesi için de MR çektirmemiz gerektiğini ancak ondan sonra doğru teşhisi koyabileceğini söyledi. O günü kas gevşetici/ağrı kesici bir iğne ile rahat geçirdim. Annem hemen MR'a girmemi istemedi malum narkozdan ötürü. O nedenle biraz bekleyip, tekrar benzer birşeyin olup olmayacağını görmek istedik. Nitekim 2 hafta sonra mutfaktan salona yürürken gene hareket edemez hale geldim. Annem tekrar beni apartopar veterinere götürdü. Yine kas gevşetici yapıldı ve yine kendime geldim. Bu sefer 2 gün üstüste kas gevşetici iğneden oldum. Tüm bunlar yaşanırken annem bel fıtığı konusunda araştırmalara başlamıştı ve sürekli sorup soruşturuyordu... Animalpark Veteriner'in sahibi Mehmet Gürol Arslan'a da bir tanıdığı vasıtasıyla ulaştı. Mehmet bey hayvanların sağlık sorunlarını farklı yöntemlerle tedavi ediyor ve ameliyata sıcak bakmıyordu. Kendisinden hemen annem bir randevu aldı ve beni götürdü. MR'a gerek kalmadan orada bulunan teknolojik aletlerle bende bel fıtığı başlangıcı ve kireçlenme olduğunu aynı zamanda duruş bozukluğuna sebebiyet veren kalça sorunu ve patella başlangıcını da gündeme getirdi. Annem tüm bunları duyduğunda iyice panik olmuştu, ancak Mehmet bey'in tedavi yöntemlerini dinleyince rahatladı. Mehmet bey akupunktur, ozon ve fizik tedavisi gibi farklı yöntemlerle felçli köpekleri dahi ayağa kaldırıp, koşturan biriydi.
Akupunktur sırasında bile sevgi çabasında! 
Şimdi ben Mehmet bey'e bel fıtığı, duruş bozukluğu, kalça ve patella rahatsızlıkları için 16 seanslık bir tedaviye başladım. Bugün daha 2. günümü tamamladım. Sonuçlar nasıl olacak sizleri bilgilendireceğim. Sonuçları görmeden neden yazıyorsun derseniz, zaten Mehmet bey'i biraz araştırdığınızda tedavi yöntemlerinin nasıl olumlu sonuçlar verdiğini okuyup/izleyebilirsiniz. (http://www.animalpark.com.tr/) Annem araştırarak, beni farklı bir veterinere götürerek belkide bel fıtığı, kalça ve yeni bir patella ameliyatından beni kurtardı...
Sizce de denemeye değmez mi?
Woof-woof

4 yorum:

  1. Bugun 1 Eylül.. tedavi nasıl gidiyor Barney?? :) Dilerim daha iyisindir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Barney'nin tedavisi bitti. Çok şükür ölçüm yapıldıktan sonra belinde yüksek oranda gelişme olduğunu gördük. Barney artık kitlenmiyor.! Geçen hafta kontrole gittik, doktorumuz durumun gayet iyi olduğunu iletti. Birdahaki kontrolümüz 15 gün sonra. Bundan sonra sanırım sürekli kontrollerle geçecek. Elbette hayat artık bize daha zor çünkü Barney'nin artık atlamaması, merdiven inmemesi vs. gerekiyor. Elimden geldiğince engel olmaya çalışıyorum.. Çok teşekkür ederim sorduğunuz için :)

      Sil
    2. Merhaba,
      Binbir hevesle bende bir King Charles aldım. hatalanır eder diye o kadar cok olumsuz yoruma ldık o kadar gerildimki... yazınız beni cok rahatlattı :) Biz ankaradayız doktorumuz Ramazan ŞAhin ve Ateş Barut.. umarım SM ile karsılasmayız :( Sizlere de geçmiş olsun :)

      Sil
  2. Merhaba baya zamam gesmos uazinim ustume ama belki gorursunuz. Onceloe gecmis olsu suan durumi nasil? Bugun bel fitigk teshisi konuldu kopegimize bundam oturu kamburi cikik duriuyor. Cokda mutsuz. Bahsettihiniz veterinire baktim ama bulamadim. Bilgileri mevcutmu sizde? gmecit@hotmail.com mail adresine donus yapanilirmisoniz

    YanıtlaSil