30 Haziran, 2015

Dostlarınız için Kuaför Seçimi !

Ölümle sonuçlanan son pet kuaför vakasından sonra doğduğumdan beri gittiğim kuaförümle kısa bir röportaj yapıp, kendisini sizlere tanıtmak istedim. Dostlarım için güvenebileceğiniz bir kuaförünüz yoksa sizi Memo’s Pet Kuaför’ü denemeye davet ediyorum!


1-Biraz kendinizden bahseder misiniz?
Mehmet Çakmak 1978 Muğla doğumluyum. Turizm otelcilik mezunuyum. Küçüklüğümden beri hayvanlara olan aşırı sevgimden dolayı onlarla ilgili bir işte çalışmayı hep istemiştim. Hayvanların estetik yönleriyle ilgilenmeyi tercih ettim ve İsviçre’de öğrenip başladığım bu serüvenime 15 yıldır İstanbul’un önemli semtlerinde devam ettikten sonra son 2 yıldır Etiler /Akatlar’da kendi işyerimde devam etmekteyim. 
2-Köpeklerde Traş ve banyo sürecini anlatabilir misiniz?
Öncelikle bir pet sahiplenirken lütfen iyi araştıralım. Ortalama 10-15 yıl arası beraber yaşayacağımızdan çok iyi araştırılıp sahiplenilmesini önemle tavsiye ederim.
Petlerimizin bakım süreci uzun tüylü ve kısa tüylü yapılarına göre değişiklik göstermektedir. Eğer uzun tüylü bir pete sahipsek bakımı biraz daha  profesyonel hizmeti gerektirmektedir. Ortalama bir buçuk ayda bir tüy kesimini önerebiliriz. Taramak olmazsa olmazların başında geliyor. Düzenli taramak hem ona bir masaj olacağı gibi aynı zamanda tüy kalitesini de artıracaktır.
3- Daha önce traş ve banyo olmamış bir köpeği ilk traş ve banyoya psikolojilk olarak nasıl hazırlıyorsunuz ?
Petimizin ilk traş ve ilk banyosu ile teması onda hobi yada fobi oluşturacağından oldukça önemlidir. İlk kuaför hizmetini profesyonellerce yaptırılmasını tavsiye ederiz. Bu ilk temasta kesinlikle şiddet, yüksek ses, zorla tutma gibi onun hoşuna gitmeyecek şeylerden kaçınılmalı yumuşak ses tonu ve dokunuşlarla onu banyo ve traşa hazırlamalıyız.
4- Yaz aylarında köpekler traş edilmeli mi?
 Petimizi traş ettirirken hangi amaçla traş ettirdiğimiz önemlidir. Eğer tüy döküyor maksadıyla yaptırılıyor ise  burada dikkat edeceğimiz hayvanımızı derisi görünmeyecek şekilde, daha üst numaralı uçlarla traş ettirmeliyiz. Hem onun kendini aşırı çıplak hissedip rahatsız olmaması ve hem de yazın güneş ışınlarından korunmak için önemlidir.
5- Özellikle yaz aylarında sıkça rastlanan pirelere önlem amaçlı bir şampuan var mı ?
 Bir diğer önemli konulardan bir tanesi de özelikle yaz aylarında sıkça rastlanan pire ve kene problemleri. Tasma ve damlalarımızı ne kadar düzenli yapılsa da önüne geçemediğimiz pire ve kenelere karşı özelikle üretilmiş şampuanlar mevcuttur. Önce petimizi bir veteriner hekime kontrol ettirip tavsiyesi üzerine ilaçlı banyo yaptırıp küçük dostlarımız mevsimsel bu sorunlardan kurtarılabilir.
6- Köpeğin banyo yapmaması gereken durumlar nelerdir?
Yeni sahiplenilmiş yavrular aşıları bitene kadar banyo olamayacağından dolayı çeşitli losyonlarla kuru temizleme yapılabilmektedir. Ayrıca ameliyattan hemen sonra hasta petlerimizi de iyileşene kadar yıkamamakta fayda vardır.
7- Özellikle sosyal medyada yayılan ve bir köpeğin ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra güvenlik konusunda neler söyleyebilirsiniz ? Köpek sahipleri köpeklerini güvenle size bırakabilirler mi ?
 Son olarak şunu belirtmek isterim ki yeteneği ve el becerisi olan, bu işin eğitimini almış herkes bu işi yapabilir. Fakat içinde hayvan sevgisi olmayan asla ve asla bu işi yapamaz. Çünkü hayvanla sürekli uğraşıyorsun ve aşırı sabır gerektiren bir meslek sevmiyorsan yapamazsın! Dolayısıyla son günlerde sosyal medyada karşılaştığımız ve kaybettiğimiz küçük dostumuz hepimizin canını yakmıştır. Şunu ısrarla belirtmek isterim ki ne kadar işinin piri olsa da asla küçük dostlarınızı güvenmediğiniz yaklaşımından hoşlanmadığınız kimselere/kuaförlere teslim etmeyin. 
8- Çalışma saatleriniz nedir ve kuförünüz nerede?
Memo’s pet kuaför olarak Etiler/Akatlar’da sabah 10:00 akşam 20:00 saatleri arası küçük dostlarımızın güzel, temiz, bakımlı ve alımlı görünmesi için hizmetimizi sürdürüyoruz.

Umarım Memo's Pet Kuaför'den benim kadar dostlarım da memnun kalır!
Woof - Woof

2 yorum:

  1. Evcil dostunuz için sizlere köpek kuaförü olarak veya kedi kuaförü olarak petzzkuafor.com önermekteyiz.

    YanıtlaSil
  2. Kadıköy pet kuaför konusunda bilginiz var mı? Kadıköy pet kuaför arayışım mevcut.

    YanıtlaSil