23 Mart, 2015

Yaz Aylarında Köpek Bakımı

Yaz aylarında köpek bakımı ve mevsime özgü tercihleriniz ben ve arkadaşlarımın hayatını ciddi anlamda etkilemektedir. O nedenle yaz gelmeden bilgi sahibi olmak, yapılması gerekenleri hatırlamakta fayda var :) 
Yaz Aylarında Nelere Dikkat Edilmeli?
- Köpeklerin vücutlarında ter bezleri sadece pati altlarında bulunur. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım sıcak havalarda vücut ısımızı ayarlamak için dilimizi dışarı çıkartıp, hızlı nefes alıp vererek gerçekleştiririz.Aynı insanlarda olduğu gibi güneşin dik geldiği saatler bizler için de sakıncalıdır. Lütfen mümkün olduğunca bizlere gölgede bir yer ayarlayın ve özellikle öğlen saat 12:00 ile 16:00 arasında bizi dışarı çıkartmayın!
- Kapalı mekanlarda bizleri bırakmayın. Özellikle camları hafif açık olsa da araba içlerinde saatlerce köpeğini bırakanlar var. Her ne kadar üstü kapalı da olsa bu ısı çarpmasına neden olmaktadır. Lütfen sizler bunu yapmayın! 
- Kış aylarına oranla yaz aylarında iki katı miktarda su ihtiyacımız oluyor. Yürüyüşe çıktığınız zamanlarda dahi suyumuzu yanınızdan eksik etmeyin ve lütfen su kabımızın her zaman dolu olduğundan emin olun!
- Yaz aylarında sizin etkilendiğinizden çok daha fazla etkileniyoruz. Tüylerimiz her ne kadar ısıyı yalıtsa da bu bizlerin ısıya ve ışığa direk maruz kaldığımız zamanlarda bizi oldukça etkilemektedir. Mümkünse yaz aylarında tüylerimizi traş ettirin. Ancak unutmayın ki deri yanıkları bizler de de olabilmektedir!
Evcil hayvanlar için bahsettiğim bu detaylar sokak köpekleri için de geçerlidir. Lütfen sokaktaki arkadaşlarımızı da unutmayın, kapınızın önüne bir kap su koyun!
Woof-Woof

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder